Tort de ciocolata cu cacao si frisca
PrinteazaTort de ciocolata cu cacao si frisca din: unt, zahar, cacao, oua, faina, frisca.
- 200 g unt
- 150 g zahâr pudră
- 2 linguri cacao
- 6 gălbenuşuri
- 3 linguri făină
- 6 albuşuri
Pentru sirop:
- 10 linguri cacao
- 150 g zahăr
- 100 ml apă
Pentru ornat:
- frişca
Mod de preparare:
Pentru sirop, se fierb apa cu zahărul şi cacaua timp de 10 minute, obţine un sirop care se dă la rece.
Intre timp, se freacă untul cu zahărul, se adaugă cacaua, gălbenuşurile şi siropul de la rece. Se omogenizează crema. Din această compoziţie se ia 1/4 si se dă la frigider pentru ornarea tortului.
Restul compoziţiei se amestecă bine cu făina şi albuşurile bătute spumă. Se obţine aluatul pentru blat, care se toarnă în tava de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc iute.
După ce s-a răcit blatul, se îmbracă în crema ţinută la frigider şi se ornează cu frişcă, după gust.
Pofta buna!