Tort de ciocolata cu crema de lapte
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de ciocolata cu crema de lapte, faina, unt, zahar, oua, drojdie uscata, lapte, zahra vanilat, gelatina, pere, ciocolata neagra, fulgi de cocos, coacaze.
- 250 g faina
- 200 g unt
- 200 a zahăr
- 300 a ciocolată
- 5-6 ouă
- 1 pachete! drojdie uscată
Ingrediente umplutura:
- 200 ml lapte
- 70 a zahăr
- 1 pachete zahăr vanilat
- 5 gălbenuşuri
- 1 lingură făină
- 3 foi gelatină
- 3 albuşuri
- pere din compot
Ingrediente glazura:
- 120 a ciocolată neagră de menaj
- 60 a unt
- 100 a zahăr pudră
- 1 lingură apă
- fulgi de cocos
- coacăze
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata cu 5-6 linguri de apă, apoi se toarnă într-un vas în care s-au pus zahărul şi untul înmuiat. Se bate compoziţia cu mixerul (sau telul) până ajunge spumoasă.
Se adaugă gălbenuşurile pe rând, făina cernută cu drojdia şi la sfârşit albuşurile bătute spumă tare, până se obţine o cocă netedă. Se coace 35 de minute într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.
Se prepară crema, frecând gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă făina diluată cu laptele şi se fierbe, amestecând continuu, până se îngroaşă.
După ce se răcoreşte, se adaugă gelatina, dizolvată în puţină apă, şi albuşurile bătute spumă tare.
Se taie blatul de tort în două felii orizontale, se toarnă jumătate din crema de lapte, se adaugă pere din compot, apoi restul de cremă. Se acoperă cu cea de-a doua felie de blat.
Se prepară glazura, fierbând ciocolata cu apa şi untul pe bain-marie. Se adaugă zahărul treptat, până se obţine o compoziţie îngroşată, care se întinde cu o spatulă deasupra tortului. Se garniseşte cu fulgi de cocos şi ciorchini de coacăze roşii.
Tort de ciocolata cu crema de lapte
Pofta buna!