Tort de ciocolata cu crema de portocale

Printeaza

Tort de ciocolata cu crema de portocale din: oua, ulei, zahar, faina, cacao, bicarbonat, zeama de portocale, ciocolata neagra, smantana, unt, sirop de ananas.

Ingrediente:Tort_de_ciocolata_cu_crema_de_portocale

Pentru blat:

  • 10 ouă
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahăr
  • 10 linguri de făină
  • 150 g cacao
  • o linguriţă de bicarbonat

Pentru cremă:

  • 4 gălbenuşuri,
  • 7 linguri de zahăr
  • 150 ml zeamă de portocale

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată neagră (cel puţin 70% cacao)
  • 300 ml smântână dulce, grasă
  • 25 g unt

Pentru însiropat:

  • sirop de ananas

 

Mod de preparare:

Cele zece gălbenuşuri se freacă bine cu zece linguri de ulei. Separat se bat zece albuşuri cu zece linguri de zahăr. Se obţine o spumă tare.

Spuma se încorporează în cremă, cu grijă, să nu se piardă aerul din ea, cu mişcări circulare, de jos în sus. Zece linguri de făină se cern deasupra cremei şi se încorporează în ea, treptat. 150 g de cacao se trec prin sita fină şi se încorporează în aluat.

O linguriţă de bicarbonat stins cu oţet urmează imediat după cacao. Aluatul se împarte în două părţi egale. Se toarnă în forme de copt unse cu ulei sau tapetate cu unt.

Formele se dau la cuptor (preîncălzit la 140 °C) pentru 30 de minute. Se controlează cu scobitoarea şi dacă sunt coapte se scot şi se lasă să se răcească.

Crema de portocale se face aşa: se pun patru gălbenuşuri şi şapte linguri de zahăr într-un vas, pe baie de aburi şi se amestecă fără încetare până când se dizolvă zahărul.

Se adaugă apoi 150 ml de zeamă de portocale şi se amestecă în continuare pe aburi, până se îngroaşă crema (cam zece minute).

Crema/glazura de ciocolată: 200 g de ciocolată neagră (cel puţin 70% cacao) se topesc pe aburi şi se amestecă uşor cu 300 ml de smântână dulce, grasă.

Crema se ţine pe aburi până se ingroaşă. Se adauga unt.

Blaturile se însiropează cu sirop de ananas, apoi crema de portocale se întinde pe cel care rămâne la bază, se mai pun şi 4-5 linguri de cremă de ciocolată şi se aşază deasupra celălalt blat.

Restul de cremă se toarnă peste tort şi se nivelează cu o spatulă, Îmbrăcaţi tortul cu totul în cremă.

Se lasă cel puţin o oră la frigider.

 

Tort de ciocolata cu crema de portocale

Tort_de_ciocolata_cu_crema_de_portocale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.