Tort de ciocolată cu esenta de migdale

Printeaza

Tort de ciocolată cu esenta de migdale

Ingrediente:Tort de ciocolată cu esenta de migdale

  • 350 g zahăr tos
  • cacao
  • praf de copt
  • 4 ouă
  • sare
  • 200 ml lapte bătut
  • 550 g făină
  • 200 ml ulei
  • 250 ml apă
  • esenţă de migdale
  • un borcan gem de căpşuni
  • topping de ciocolată
  • decor din zahăr pentru prăjituri
  • unt

Preparare:

lntr-un vas se amestecă bine cinci linguri de cacao cu făina, două linguriţe de praf de copt şi o jumătate de linguriţă de sare.

Separat se mixează ouăle împreună cu zahărul tos, o linguriţă de esenţă de migdale, uleiul, apa şi laptele bătut.

Se adaugă ingredientele uscate, se mixează şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt. Dacă compoziţia este prea lichidă se mai adaugă făină.

Se introduce în cuptor şi se coace timp de 45-60 de minute la foc mediu.

Este gata când, dacă introducem o scobitoare, iese curată, fără urme de aluat.

Se lasă să se răcească timp de zece minute, se scoate din tavă, se taie în jumătăţi, se unge cu gemul de’ căpşuni, se stropeşte cu toppingul de ciocolată şi se presară decorul din zahăr.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Poza nu e? Suna bine oricum. Dar deocamdata nu am timp sa fac torturi 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.