Tort de ciocolata cu fructe de padure
PrinteazaTort de ciocolata cu fructe de padure din: nuci, curmale, pudra de cacao, scortisoara, ulei de cocos, suc de mere, fructe de padure, ciocolata neagra, avocado, sirop de agave, sare.
- o cana si jumatate de nuci
- 15 curmale fara samburi
- 5 linguri de pudra de cacao
- o lingurita de scortisoara
- 3 linguri de ulei de cocos
- 4 linguri de suc de mere
- 2 cani de fructe de padure
- 150 g ciocolata neagra
- jumatate de avocado
- o lingura de sirop de agave
- un varf de sare
Mod de preparare:
Mixaţi nucile într-un robot de bucătărie până se transformă în făină cu granule mari, adăugaţi curmalele şi mai amestecaţi puţin să se omogenizeze. Adăugaţi pudra de cacao, scorţişoara, uleiul, sucul de mere şi mixaţi câteva minute.
Adăugaţi fructele de pădure şi mai amestecaţi puţin. Turnaţi amestecul într-o formă de tartă şi coaceti 40 – 50 de minute la 175° C. Lăsaţi să se răcească. Intre timp, topiţi ciocolata, turnati-o în blender şi amestecati-o cu avocado, siropul de agave si un vârf de sare.
Turnaţi deasupra tortului. înainte de servire, decoraţi cu fructe.
Tort de ciocolata cu fructe de padure
Pofta buna!