Tort de ciocolata cu fulgi de migdale
PrinteazaTort de ciocolata cu fulgi de migdale din: faina, unt, ciocolata, zahar, oua, praf de copt, sare, frisca, fulgi de migdale.
- 80 g făină
- 125 g ciocolată de menaj
- 125 g unt
- 125 g zahăr
- 3 ouă
- un plic praf de copt
- un praf sare
Pentru decor:
- 100 g ciocolată neagră
- 100 ml frişcă lichidă
- 2 linguri fulgi de migdale
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata la bain-marie. Apoi se amestecă bine cu făina, praful de copt, zahărul, sarea, gălbenuşurile şi untul topit.
Se adaugă albuşurile bătute spumă şi se toarnă apoi aluatul într-o formă de copt unsă cu unt. Se dă la cuptor timp de 25 de minute şi apoi se lasă să se răcească în totalitate.
Se fierbe frişca şi se toarnă peste ciocolată, se lasă 5 minute şi apoi se amestecă. Se toarnă glazura peste tort şi se lasă să se răcească şi aceasta.
Se presară cu zahăr pudră şi se pun fulgii de migdale.
Pofta buna!