Tort de ciocolata cu iaurt si capsuni
PrinteazaTort de ciocolata cu iaurt si capsuni din: făină, zahăr, cacao, praf de copt, sare, iaurt, apă, unt, oua, ciocolata neagra, frişcă, căpşuni, frunze de menta.
Ingrediente:
- 150 g făină
- 250 g zahăr
- 40 g cacao
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 praf de sare
- 125 g iaurt
- 30 ml apă
- 120 g unt
- 2 ouă
Pentru crema:
- 300 g ciocolata neagra
- 400 g frişcă
- 30 g unt
- 200 g căpşuni
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Combini făina cu cacaua, praful de coptşi sarea. Baţi untul cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă, adaugi ouăle, unul câte unul.
Incorporezi făina, iaurtul şi apa şi amesteci până se omogenizează. Torni compoziţia într-o formă rotundă pentru tort şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.
Combini ciocolata ruptă bucăţele cu frişca şi untul şi o pui pe foc. Amesteci până se topeşte, după care dai deoparte şi laşi la răcorit.
Torni crema peste blatul din formă şi dai la frigider câteva ore. Decorezi cu căpşuni şi frunze de mentă.
Tort de ciocolata cu iaurt si capsuni
Pofta buna!