Tort de ciocolata cu inghetata de portocale

Printeaza

Tort de ciocolata cu inghetata de portocale din:  ciocolată menaj, oua, unt, zahar, faina, cuisoare macinate, sare, portocale, frişcă.

 

Ingrediente:Tort_de_ciocolata_cu_inghetata_de_portocale

  • 150 g ciocolată menaj
  • 3 ouă
  • 100 g unt
  • 250 g zahăr
  • 150 g făină
  • 2 cuişoare măcinate
  • sare

Pentru îngheţată de portocale:

  • 4 portocale
  • 3 gălbenuşuri
  • 60 g zahăr
  • 200 ml frişcă

 

Mod de preparare:

Bate la bain-marie gălbenuşurile, zahărul şi sucul de la cele patru portocale până obţii o cremă uşoară.

Crema astfel obţinută, răceşte-o rapid şi încorporează frişca. Lasă la congelator câteva ore. Intre timp, topeşte ciocolata împreună cu untul.

Adaugă zahărul, ouăle, cuişoarele şi făi­na amestecată cu un praf de sare. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o într-o formă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Coace la cup­tor, la foc moderat, cam 25-30 de minute. Ser­veşte cu îngheţată stropită cu sos de ciocolată.

Tort de ciocolata cu inghetata de portocale

Tort_de_ciocolata_cu_inghetata_de_portocale

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort cu fructe de padure si ciocolata

Tort cu fructe de padure si ciocolata

Tort cu fructe de padure si ciocolata din: oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, frisca, ciocolata, fructe de padure, amidon, coniac. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 6 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă şi decor: 600 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată cu lapte 400 g fructe de […]

Tort cu ciocolata si pricomigdale

Tort cu ciocolata si pricomigdale

Tort cu ciocolata si pricomigdale din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, frisca, zahar, ciocolata neagra, lapte, pricomigdale. Ingrediente: Pentru blat: 4 oua 365 g faina 7 g praf de copt 250 g unt 250 g zahar Pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 30 g zahar 300 g ciocolata neagra Pentru glazura: 100 g ciocolata […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.