Tort de ciocolata cu jeleu de fructe

Printeaza

Tort de ciocolata cu jeleu de fructe din: ciocolata, oua, faina, vanilie, ulei, sare, frisca, gelatina, fructe de padure.

Ingrediente:Tort de ciocolata cu jeleu de fructe

Pentru blat:

  • 70 g ciocolată amăruie
  • 2 oua
  • 60 g făină
  • esentă de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • ulei
  • sare

Pentru crema de ciocolată:

  • 240 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml lapte integral
  • 300 ml friscă lichidă
  • 4,5 g gelatină

Pentru stratul de jeleu:

  • 30 g zahar
  • 125 g fructe de padure decongelate
  • 200 ml apa
  • 2 foi gelatină

Pentru decor:

  • fructe de pădure
  • ciocolata rasa

 

Mod de preparare:

Pentru cremă, se topeşte ciocolata 3 minute la bain-marie. Se pune gelatina la înmuiat în apă rece, se incălzeşte laptele şi se bate bine frişca. Gelatina se dizolvă în laptele cald, se adaugă ciocolata topită şi apoi frişca bătută.

Se amestecă încet şi se dă la rece. Pentru blat, se bat ouăle bine cu zahărul. Ciocolata se pune la topit la bain-marie, apoi se lasă putin la răcit şi se toarnă în fir subtire peste ouă si zahăr. Se adaugă uleiul, esenta de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt si sarea.

Se toarnă compozitia în forma de tort cu pereţi detaşabili tapetată cu foaie de copt şi se coace 30 de minute, la foc potrivit. Se scoate si se lasă la răcit.

Se pune pe un platou inelul de la forma de tort detaşabilă, iar în interiorul lui se asază baza de blat de ciocolată si se toarnă deasupra crema de ciocolată. Se lasă la frigider pentru o oră.

Pentru stratul cu jeleu, foile de gelatină se pun să se înmoaie în apă rece. Apa, zahărul si fructele se pun pe foc până ce scade amestecul la jumătate. Se adaugă gelatina şi se amestecă bine. Se lasă să se răcească şi apoi se toarnă peste stratul de cremă de ciocolată.

Se lasă la frigdier de pe o zi pe alta. Se scoate apoi inelul de la forma de tort şi se decorează cu fructe de pădure şi ciocolată rasă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.