Tort de ciocolata cu mascarpone si piscoturi
PrinteazaTort de ciocolata cu mascarpone si piscoturi din: ciocolata, mascarpone, piscoturi, gelatina, fructe de padure, smantana.
- 200 g ciocolată albă
- 200 g ciocolată neagră
- 500 ml smântână pentru frişca
- 250 g piscoturi
- o cutie mascarpone
- un pliculeţ gelatină
- fructe de pădure
Mod de preparare:
Se pun la foc mic 125 ml smântână pentru frişcă împreună cu ciocolata neagră. După ce s-a topit bine, se ia de pe foc şi se lasă la răcit 7-8 minute, iar apoi se adaugă jumătate din gelatina care în prealabil a fost pusă la înmuiat în apă călduţă.
In acelaşi mod se prepară şi cea de-a doua cremă, cea cu ciocolată albă, cu menţiunea că se adaugă în plus mascarpone.
Se bate apoi spumă smântână pentru frişcă rămasă. Jumătate din frişca bătută se amestecă cu prima cremă, iar cea de-a doua jumătate cu cealaltă cremă.
După prepararea cremelor, se înmoaie pişcoturile şi se aşază în forma de tort detaşabilă, în formă de semilună, acoperind întreaga suprafaţă.
Se aşază apoi un prim strat de fructe, după care se pune crema neagră, urmată de un alt strat de fructe, peste care se adaugă crema albă.
Tortul se ornează apoi cu câteva fructe de pădure.
Pofta buna!