Tort de ciocolata cu menta
PrinteazaTort de ciocolata cu menta din: migdale, curmale, stafide, pudra de cacao, nuci, sare, extract de vanilie, apa, caju, frunze de menta, sirop de artar, ulei de menta, ulei de cocos.
- 3 cani de migdale
- 2 cani de curmale fara samburi
- 2 treimi de cana de stafide
- jumatate de cana de pudra de cacao
- 2 treimi de cana de nuci
- un varf de sare
- o lingurita de extract de vanilie
- apa
- o cana de caju
- o mana de frunze de menta
- o treime de cana de sirop de artar
- 3 picaturi de ulei esential de menta
- jumatate de lingurita de extract de vanilie
- un sfert de cana de ulei de cocos
Mod de preparare:
Tocaţi migdalele într-un blender, adăugaţi curmalele si stafidele. Transformaţi în pastă şi adăugaţi pudra de cacao, nucile, extractul de vanilie şi un vârf de sare. Formaţi un aluat şi întindeti jumătate din aluat într-o formă de tartă.
Amestecaţi restul de ingrediente într-un blender si turnaţi uleiul de cocos. Incorporaţi şi întindeti deasupra aluatului din forma de tartă. Dati câteva ore la frigider.
Când s-a întărit, întindeti şi cel de-al doilea strat de aluat, apoi al doilea strat de cremă de mentă. Refrigeraţi.
Tort de ciocolata cu menta
Pofta buna!