Tort de ciocolata cu nuca
PrinteazaTort de ciocolata cu nuca din: ou, unt, faina, zahar, miere, lapte, amoniac, nuca, frisca, ciocolata.
- 1 ou
- 125 g unt
- 150 g făină
- 150 g zahăr
- 2 linguri de miere
- 100 ml lapte
- 1 linguriţă rasă de amoniac
- 1 cub de unt
- 150 g nucă măcinată
Pentru cremă:
- 500 ml frişcă lichidă
- 300 g ciocolată amăruie
- 1 fiolă esenţă de rom
- 100 g nucă măcinată (pentru decor)
Mod de preparare:
Pentru blat, pune pe foc mic oul, zahărul, untul, laptele, mierea. Când s-au topit, toarnă amestecul într-un castron. Adaugă amoniacul, nuca măcinată şi făina.
Toarnă într-o tavă de tort unsă cu unt şi coace 35 de minute.
Pentru cremă, pune pe foc mic frişca lichidă şi ciocolata. Amestecă să se omogenizeze, apoi dă la congelator să prindă o consistenţă cremoasă.
Bate crema la mixer, adaugă esenţa de rom. Când blatul s-a răcorit, taie-1 şi umple fiecare felie cu crema de ciocolată. Decorează cu nucă măcinată.
Pofta buna!