Tort de ciocolata cu prune

Printeaza

Tort de ciocolata cu prune din: prune, vin, unt, cacao, ciocolata, zahar, oua, faina, pudra de migdale.

Ingrediente:Tort de ciocolata cu prune

  • 150 g prune uscate, fără sâmburi
  • 100 ml vin licoros
  • 100 g unt, plus extra pentru uns forma
  • 2-3 linguri cacao neagră şi extra pentru ornat
  • 150 g ciocolată neagră
  • 100 g zahăr
  • 50 g zahăr brun
  • 4 ouă mari, miezul de la jumătate de baton de vanilie
  • 125 g pudră de migdale
  • 1 lingură cu făină

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 180°C – mediu. Intr-o crăticioară, la foc mic, încălziţi prunele şi vinul licoros şi daţi-le în câteva clocote. Lăsaţi deoparte 1 oră, până ce prunele au absorbit cea mai mare parte a lichidului.

Cu un cuţit, tocaţi-le mărunt. Ungeţi cu unt pereţii şi fundul unei forme rotunde, cu margine înaltă, cu diametrul de 20 cm şi tapetaţi-o cu cacao.

Topiţi untul şi ciocolata la microunde/bain-marie. Amestecaţi astfel încât ciocolata să se topească bine. Amestecaţi în melanjul de ciocolată prunele alcoolizate şi adăugaţi şi alcoolul rămas, neabsorbit.

Bateţi albuşurile spumă. Mixaţi gălbenuşurile cu zahăr până când îşi dublează volumul şi obţineţi o compoziţie groasă. Incorporaţi în compoziţia de gălbenuşuri ciocolata, vanilia, migdalele, faina şi restul de cacao.

Amestecaţi până ce compoziţia devine omogenă. Incorporaţi spuma de albuşuri în compoziţie, amestecînd uşor, de jos în sus, astfel încât compoziţia să rămână aerată.

Puneţi compoziţia în formă şi coaceţi 30-35 de min, până când se formea:ză o crustă şi suprafaţa prăjiturii este fermă la atingere. Tot secretul este ca miezul prăjiturii să rămână moale.

Pudraţi cu cacao.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.