Tort de ciocolata glazurat
PrinteazaTort de ciocolata glazurat din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata.
Pentru blat:
- 8 ouă
- 150 gzahăr pudră
- 135 g făină
- 15 g cacao
Pentru cremă:
- 200 mi frişca lichidă
- 200 g ciocolată cu lapte
Pentru glazură:
- 200 ml friscă lichidă
- 200 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă şi apoi se cern făina cu cacaua, ouăle se mixează cu zahărul până ce se albesc şi îşi triplează volumul.
Se pune amestecul de făină-cacao, se amestecă şi se toarnă într-o formă de copt unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se lasă la cuptor 20 de minute.
Pentru cremă, ciocolata ruptă bucăţi se pune într-un vas, se toarnă frişca fierbinte şi se amestecă începând din margine, pentru a topi ciocolata.
Se dă la rece 3-4 ore, apoi se bate cu mixerul.
Blatul se taie în trei foi şi se aşază pe platoul de servit cu cremă între blaturi.
Pentru glazură, ciocolata ruptă bucăţi se pune într-un vas, se toarnă frişca fierbinte şi se amestecă. Se iasă să se răcească apoi se îmbracă tortul.
Se lasă 3 ore la frigider.
Pofta buna!