Tort de ciocolată vienez
PrinteazaTort de ciocolată vienez
- 7 ouă
- 150 g zahăr
- 250 g zahăr pentru cremă
- 200 g ciocolată de menaj plus 250 g pentru cremă
- 450 g şerbet de ciocolată
- 250 g frişcă lichidă
- 80 g făină
- 180 g unt
- vanilie
Mod de preparare:
Se amestecă bine untul cu 150 g zahăr, gălbenuşurile, vanilia, 200 g ciocolată rasă şi la urmă cu albuşurile bătute spumă şi cu făina.
Se unge cu unt o formă de tort, se pudrează cu puţină făină, se pune compoziţia în ea şi se coace la foc moderat 40 minute.
Cînd s-a răcit, se taie în trei blaturi’ şi se umple cu crema care se prepară in următorul fel: 250 g ciocolată se pune la cald, cînd s-a muiat se amestecă cu frişca lichidă şi se pune a frigider.
Cînd s-a răcit bine şe bate cu telul pină ce se îngroaşă, apoi se pun şi 100 g zahăr pudră. Tortul se glasează cu şerbet de ciocolată şi se decorează cu şerbet încălzit, turnat cu cornet din hîrtie pergament.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort de ciocolata vienez
- tort vienez