Tort de clatite cu branza si legume
PrinteazaTort de clatite cu branza si legume din: lapte, apa minerala, oua, faina, telemea, lapte batut, smantana, ardei, porumb, ceapa verde, masline, busuioc.
Pentru aluat:
- 150 ml lapte
- 100 ml apă minerală
- 2 ouă
- făină cât cuprinde
Pentru umplutură:
- 250 g brânză telemea
- 3 linguri lapte bătut
- 3 linguri smântână
- 1 ardei roşu
- 100 g boabe porumb
- 2-3 fire ceapă verde
- 100 g jumătăţi de măsline verzi
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Combini ingredientele pentru aluat şi amesteci până când obţii unul curgător. Coci clătitele, pe o parte şi pe cealaltă, şi le laşi deoparte. Tai ardeiul şi ceapa verde.
Faci o cremă din brânza telemea zdrobită cu furculiţa, pe care o amesteci cu laptele bătut şi cu smântână. Incorporezi ardeiul, boabele de porumb, ceapa verde, măslinele şi busuiocul. Păstrezi câteva legume, o bucăţică de brânză şi frunze de busuioc pentru ornat.
Aşezi o clătită, apoi un strat de cremă de brânză cu legume, din nou o dătită şi tot aşa până termini ingredientele.
Ultimul strat trebuie să fie o clătită. Serveşti tortul ornat cu legumele păstrate şi cu brânză rasă.
Pofta buna!