Tort de clatite cu branza si legume

Printeaza

Tort de clatite cu branza si legume din: lapte, apa minerala, oua, faina, telemea, lapte batut, smantana, ardei, porumb, ceapa verde, masline, busuioc.

Ingrediente:Tort de clatite cu branza si legume

Pentru aluat:

  • 150 ml lapte
  • 100 ml apă minerală
  • 2 ouă
  • făină cât cuprinde

Pentru umplutură:

  • 250 g brânză telemea
  • 3 linguri lapte bătut
  • 3 linguri smântână
  • 1 ardei roşu
  • 100 g boabe porumb
  • 2-3 fire ceapă verde
  • 100 g jumătăţi de măsline verzi
  • busuioc proaspăt

 

Mod de preparare:

 

Combini ingredientele pentru aluat şi amesteci până când obţii unul curgător. Coci clătitele, pe o parte şi pe cealaltă, şi le laşi deoparte. Tai ardeiul şi ceapa verde.

Faci o cremă din brânza telemea zdrobită cu furculiţa, pe care o amesteci cu laptele bătut şi cu smântână. Incorporezi ardeiul, boabele de porumb, ceapa verde, măslinele şi busuiocul. Păstrezi câteva legume, o bucăţică de brânză şi frunze de busuioc pentru ornat.

Aşezi o clătită, apoi un strat de cremă de brânză cu legume, din nou o dătită şi tot aşa până termini ingredientele.

Ultimul strat trebuie să fie o clătită. Serveşti tortul ornat cu legumele păstrate şi cu brânză rasă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.