Tort de clatite cu capsuni

Printeaza

Tort de clatite cu capsuni din: oua, sare, faina, lapte, ulei, frisca, gelatina, zahar pudra, ciocolata, capsuni.

Ingrediente:Tort de clatite cu capsuni

  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • 100 g făină
  • 250 ml lapte dulce pasteurizat
  • 50 ml ulei
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 1 plic (10 g) gelatină
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 50 g ciocolată
  • 300 g căpşuni

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu sarea şi făina, apoi torni câte puţin lapte rece şi mixezi până omogenizezi compoziţia. O laşi în repaus 30 de minute, după care încingi o tigaie şi o ungi de fiecare dată cu un şerveţel îmbibat cu ulei. Coci pe rând clătitele, întorcându-le pe ambele părţi.

Speli căpşunile, le cureţi şi păstrezi câteva pentru decor, iar restul le tai felioare. Baţi frişca rece şi o îndulceşti. Păstrezi 3-4 linguri de frişcă pentru decor, iar cantitatea rămasă o amesteci împreună cu gelatina, în prealabil hidratată în 100 ml apă şi topită la bain-marie. Ungi clătitele cu cremă rece de frişcă, aşezi felioare de căpşuni şi suprapui clătitele.

Deasupra întinzi un strat de frişcă, razi fin ciocolată şi decorezi cu rozete de frişcă, folosind un poş, precum şi cu fructe proaspete. Porţionezi cu un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţită, de preferinţă după ce ai răcit desertul 1/2 oră în frigider.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.