Tort de clatite cu ciuperci si cascaval

Printeaza

Tort de clatite cu ciuperci si cascaval din: oua, faina, lapte, vin, sare, ulei, ciuperci, cascaval, ceapa, ulei, dafin, vin , smantana, cimbru,patrunjel, marar.

Ingrediente:Tort de clatite cu ciuperci si cascaval

Pentru clatite:

  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 200 ml lapte
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • ulei

Pentru umplutura:

  • 500 g ciuperci
  • 50 g caşcaval
  • 2 cepe
  • 3 linguri cu ulei
  • 100 ml vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 200 ml smântână
  • cimbru
  • mărar
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Pentru clătite, bate ouăle cu un praf de sare, o lingură cu ulei şi vinul. La final, adaugă făina cernută şi toarnă laptele treptat, amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe.

Unge tigaia cu ulei şi coace clătitele pe rând. Pune-le într-o cratiţă aşezată pe un vas cu apă fierbinte.

Toacă mărunt ciupercile şi cepele şi căleşte-le în ulei încins. Când apa lăsată de ciuperci s-a evaporat, toarnă vinul şi potriveşte de sare, piper, cimbru şi dafin.

Ţine pe foc până când scade suficient.

Ia de pe foc şi adaugă mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt şi smântână. Presară caşcaval ras într-un vas termorezistent şi aşază o clătită, apoi strat de umplutură şi tot aşa. Ultimul strat trebuie să fie o clătită.

Dă la cuptor pentru 5-7 minute, răstoarnă tortul de clătite şi serveşte cu smântână sau ketchup dulce ori picant, după preferinţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.