Tort de clatite cu frisca si ciocolata
PrinteazaTort de clatite cu frisca si ciocolata din: oua, lapte, sare, faina, frisca lichida, ciocolata, alune.
- 3 ouă
- 500 ml lapte
- un praf de sare făină
Pentru crema:
- 500 ml frişcă lichidă
- 300 g ciocolată neagră
- 100 g alune
Mod de preparare:
Prepară mai întâi clătitele. Amestecă ouăle cu laptele şi praful de sare.
Mixează, apoi adaugă făină treptat, până obţii un aluat care are are consistenţa unei smântâni.
Coace clătitele într-o tigaie unsă cu foarte puţin ulei, având grijă să torni mai multă compoziţie. Vei obţine 13 clătite.
Opreşte din cantitatea de frişcă şi bate restul, până se întăreşte. Topeşte ciocolata la bain-marie, apoi amestec-o cu jumătate din alunele zdrobite cu un sucitor şi frişca lichidă rămasă.
Pe un platou pune o clătită, acoperă cu puţină cremă de ciocolată, pune altă clătită, acoperă cu puţină frişcă şi tot aşa, până când termini clătitele şi crema. Păstrează puţină cremă de ciocolată.
Acoperă tortul cu crema de ciocolată şi presară deasupra alunele rămase.
Tort de clatite cu frisca si ciocolata
Pofta buna!