Tort de clatite cu gem si crema de caju
PrinteazaTort de clatite cu gem si crema de caju din: gem de fructe, scorţişoară, făină, apă minerală, zahăr, zahăr vanilat, ulei, sare, nuci caju crude, unt de cocos, miere sau sirop de arţar.
- 1 borcan cu gem de fructe
- scorţişoară măcinată
Pentru clatite:
- 1 cană cu făină
- 1 cană cu apă minerală
- 1 lingură cu zahăr
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 50 ml ulei
- sare
Pentru crema de caju:
- 1 cană cu nuci caju crude
- 1-2 linguriţe cu unt de cocos
- miere sau sirop de arţar
Mod de preparare:
Amestecă făina cu apa minerală, zahărul, zahărul vanilat şi un praf de sare. Dacă aluatul este prea gros, diluează cu apă minerală.
Dacă e prea subţire, presară făină până când ajunge de consistenţa smântânii. Coace clătitele în tigaia unsă cu ulei.
Hidratează peste noapte cajuul, în apă cât să-l acopere. A doua zi, scurge-l şi pune-l în blender cu untul de cocos şi miere (sau sirop de arţar) după gust.
Unge clătitele cu crema de caju, iar ultimele clătite, cu gem 4 fructe. Pudrează la final cu scorţişoară şi serveşte-l celor dragi.
Tort de clatite cu gem si crema de caju
Pofta buna!