Tort de clatite cu mascarpone
PrinteazaTort de clatite cu mascarpone din: oua, unt, faina, lapte, zahar, mascarpone, alune, cacao, ciocolata, smantana.
- 10 ouă
- 200 g unt
- 400 g făină
- 1 l lapte
- 250 ml apă minerală
- 30 g zahăr
Umplutura:
- 150 g mascarpone
- 150 g alune de pădure decojite
- 1 lingură cacao
- 2 linguri zahăr pudră
Glazura:
- 400 g ciocolată 55% cacao
- 100 ml smântână lichidă
- 100 g alune de pădure decojite (decor)
Mod de preparare:
Amestecă untul şi ouaie (ambele la temperatura camerei) cu toate celelalte ingrediente. Coace fiecare clătită într-o tigaie antiaderentă.
Lasă-le să se răcorească.
Pentru umplutură, mărunţeşte la mixer alunele de pădure, amestecă-le cu mascarpone. Adaugă cacaua şi zahărul pudră. Pune din acest amestec pe fiecare clătită şi aşază-le una peste alta.
Pentru glazură, topeşte ciocolata pe baie de abur, împreună cu smântână lichidă. Ornează tortul cu glazură şi decorează-l cu alune de pădure coapte puţin înainte.
Pofta buna!