Tort de clatite cu portocale
PrinteazaTort de clatite cu portocale din: lapte, faina, zahar, ulei, sare, unt, oua, smantana, portocale, ciocolata.
Pentru 15 clătite de grosime medie:
- 1 l lapte
- 270 g făină
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 35 g unt
- 3 ouă
- coaja rasă de la 1 portocală
Pentru cremă:
- 150 g zahăr
- 500 g smântână cu 35% grăsime
- coaja rasă de la 1 portocală
Pentru decor:
- 1 portocală
- ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru clătite, scoţi din timp ingredientele şi le laşi să stea măcar 2 ore la temperatura camerei. Baţi ouăle cu zahărul.
Adaugi treptat făina cernută împreună cu sarea, coaja de portocală şi continui să amesteci. Torni laptele şi laşi compoziţia deoparte 20 de minute. Ulterior, încorporezi uleiul.
Ungi o tigaie cu unt şi torni câte puţin din aluatul de clătite Şi le coci pe ambele părţi. Din acest aluat pregăteşti 15 clătite mai groase.
Pentru cremă, mixezi smântână grasă cu zahărul şi coaja de portocală. Ungi fiecare clătită cu cremă.
Decorezi tortul cu felii de portocală, fâşii de ciocolată şi-l dai la frigider 2 ore.
Pofta buna!