Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi branză
PrinteazaTort de clătite cu spanac, ciuperci şi branză
Pentru clătite ai nevoie de:
- 500 ml lapte
- 3 ouă
- 250 g făină
- 1 praf de sare
- 1 lingură ulei
Pentru umplutura de spanac ai nevoie de:
- 1/2 kg spanac
- 1 linguriţă unt
- 1 linguriţă făină
Pentru umplutura de ciuperci ai nevoie de:
- 1/2 kg ciuperci
- 1 lingură unt
- 2 cepe
- 1 linguriţă făină
- puţin lapte
Pentru umplutura de brânză ai nevoie de:
- 150 g brânză de oi
- 1 ou
- 2 linguri smântână
Pentru ornat ai nevoie de:
- 1 ou
- 50 g caşcaval
- 1 lingură smântână
Mod de preparare:
Cum procedezi pentru clătite: Din toate ingredientele faci o compoziţie de clătite pe care le coci obişnuit într-o tigaie.
Cum procedezi pentru umpluturi: Spanacul curăţat şi opărit timp de 10 minute îl strecori, îl tai mărunt il căleşti în unt. Ii adaugi şi făina dezlegată în foarte puţină apă.
Ciupercile curăţate de pieliţe şi spălate le tai mărunt şi le căleşti timp de 10-15 minute împreună cu ceapa curăţată şi tăiată mărunt. Adaugi făina desfăcută în lapte şi laşi să fiarbă până ce se formează o compoziţie omogenă.
Brânza o treci prin răzătoarea cu ochiuri mari şi o amesteci cu oul şi smântână.
Cum montezi tortul:
Intr-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu pesmet aşezi o clătită, apoi spanac, clătită, ciuperci, clătită, brânză, până ce termini toate ingredientele. Deasupra torni un ou bătut şi amestecat cu smântână.
Dai la cuptor pentru 5 minute. Apoi scoţi tava, presari caşcaval ras şi mai laşi 10 minute la cuptor pentru gratinare.
Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi brânză
Poftă bună!