Tort de crema cu banane
PrinteazaTort de crema cu banane
- 1 pahar zahăr
- 1 pahar sifon
- 1 şi 1/2 pahar făină
- 1/2 pahar ulei
- 1 lingură gem
- 1 lingură nucă măcinată
- 1 lingură pesmet
- 1 lingură cacao
- 1 esenţă de rom
Mod de preparare:
Amesteci bine toate ingredientele apoi împărţi aluatul în două, pe care le coci separat într-o formă de tort. După ce s-au copt cele 2 blaturi, le laşi deoparte şi pregăteşti crema.
Pentru cremă ai nevoie de:
- 2 banane
- 1/2 pachet margarină
- 1/2 cană zahăr pudră
- coaja şi zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Pasezi bananele şi le amesteci cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie şi margarina până obţii o cremă. Insiropezi blatul cu un sirop fiert din 1 cană de apă, 1 plic zahăr vanilat şi 2 linguri de zahăr, apoi îl umpli cu 2/3 din cremă. Imbraci tortul cu restul de cremă si-l ornezi cu felii de banane
Poftă bună!