Tort de crema de zahar ars
PrinteazaTort de crema de zahar ars
Ingrediente:
- 1 borcan cu dulceata de cirese
- 100g nuci5 oua
- 5 linguri cu zahar pudra
- 5 linguri cu faina
- Pentru crema de zahar ars:
- 8 oua
- 8 linguri cu zahar
- 250 g zahar pentru caramel
- 1 l de lapte
- esenta de vanilie
- sare
Preparare:
Intr-o cratiţă înaltă caramelizează cele 250 g zahăr. Mişcă cratiţa până se acoperă bine pereţii cu zahărul caramelizat.
Bate ouăle cu zahărul. Adaugă laptele călduţ, puţină esenţă de vanilie şi un praf de sare. Toarnă totul în cratiţa tapetată cu caramel. Coace la foc potrivit până se întăreşte.
Presară deasupra nucile tocate după care acoperă totul cu albuşurile bătute cu zahărul pudră, gălbenuşurile şi făina. Lasă la cuptor aproximativ 30 de minute.
După ce s-a răcit, scoate-o uşor din formă şi acoper-o cu dulceaţa de cireşe. Pentru a scoate tortul cât mai uşor foloseşte o formă cu marginea detaşabilă.
Tort de crema de zahar ars
Pofta buna!
Ce bine arata acest tort. Yummy