Tort de dovlecei
PrinteazaTort de dovlecei
Ingrediente:
- 8 dovlecei
- 250 g brânză de vaci
- 150 g orez
- 3 ouă
- o legătură mare de mentă
- 3 ardei galbeni
- 6 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Păstrează câteva frunze de mentă pentru decor, restul toac-o fin. Curăţă de coajă 6 dovlecei şi dă-i pe răzătoarea mare. Căleşte-i cinci minute în trei linguri de ulei încins, adaugă sare, piper şi mentă, dă focul mic, şi lasă să fiarbă un sfert de oră.
Intr-o altă cratiţă, căleşte ardeii tăiaţi în restul uleiului. După ce s-au muiat, adaugă apă şi lasă-i să fiarbă o jumătate de oră. Fierbe orezul. Amestecă brânza cu ouăle, orezul şi cu dovleceii raşi, condimentează, apoi aşază compoziţia într-un vas termorezistent şi coace sufleul la cuptorul încins 25-30 de minute.
Intre timp, taie felii subţiri ceilalţi doi dovlecei şi pune-i câteva minute în apă clocotită cu sare, apoi scurge-i. Scoate sufleul din cuptor, lasă-l să se răcorească, răstoarnă-l pe un platou, pune ardeii pe deasupra, apoi decorează cu felii de dovlecel şi frunze de mentă.
Tort de dovlecei
Pofta buna!