Tort de fasole
PrinteazaTort de fasole din: fasole fiarta, oua, zahar, unt, cacao, pesmet, rom.
- 250 g fasole fiartă
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 2 linguri unt proaspăt
- 1 lingură cacao
- 1 lingură pesmet
- 2 linguri rom
Mod de preparare:
Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi untul proaspăt, făcut spumă.
Când totul este bine amestecat ca o cremă, se adaugă o lingură de ciocolată rasă sau de cacao, sau o lingură de cafea concentrată, o lingură de pesmet, două linguri de rom şi albuşurile bătute spumă. Se coace la cuptor într-o formă bine unsă cu unt, aproape o oră.
La început focul trebuie să fie mai moale ca să crească tortul, iar la sfârşit mai iute.
După ce s-a răcorit, se acoperă cu glazură de cafea sau de ciocolată, iar pe margine se toarnă cu cornetul frişcă bătută.
Pofta buna!