Tort de foi cu fructe
PrinteazaTort de foi cu fructe din: faina, zahar, miere, margarina, bicarbonat, banane, lamaie, nuci.
- 450 g făină
- 200 g zahăr pudră
- 3 linguri miere
- 200 g margarină
- o linguriţă bicarbonat
- 2 banane
- 2 pachete margarină
- 250 g zahăr
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- sucul unei lămâi
- 150 g nuci
- fructe, după gust
Mod de preparare:
Margarina, zahărul şi mierea se pun pe foc să se topească, timp în care se zdrobesc bananele cu furculiţa şi apoi la mixer.
Se toarnă margarina şi mierea peste banane.
Se amestecă, se pune făina amestecată cu bicarbonatul şi se omogenizează pentru a obţine un aluat care se împarte în 6 bile.
Se păstrează bilele în folie de plastic până ce se întinde câte o foaie şi se coace 5-7 minute. Imediat ce se coace o foaie, se taie marginile, care se păstrează. Se coc toate foile şi se lasă la răcit. Marginile se mărunţesc, să fie ca un pesmet.
Pentru cremă, margarina se mixează cu cele două tipuri de zahăr şi, la final, se adaugă suc de lămâie.
Se aşază alternativ foi şi cremă şi se lasă la rece până a doua zi. înainte de servire se presară pe margini şi deasupra cu pesmetul din foile coapte amestecat cu nucile fin mărunţite.
Se decorează şi cu fructe, după gust.
Pofta buna!