Tort de fructe de pădure
PrinteazaTort de fructe de pădure din: oua, zahar, alune macinate, praf de copt, faina, gelatina, lapte, zahar vanilinat, galbenusuri, zahar pudra, frisca si fructe de padure.
blat:
- 2 oua
- 60 g zahar
- 70 g alune macinate
- 2 lingurite praf de copt
- 50 g faina
crema:
- 5 g gelatina
- 500 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 3 galbenusuri
- 80 g zahar pudra
- 250 ml frisca
in plus:
- 150 ml frisca
- 500 g fructe de padure asortate
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 175° C. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu 2 linguri de apă fierbinte şi cu zahăr. Se bat albuşurile. Se amestecă făina cu alunele şi praful de copt; se înglobează în compoziţia de gălbenuşuri, împreună cu albuşul bătut. Aluatul se introduce într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi se coace 20-25 min. Se lasă să se răcească.
Se înmoaie gelatina. Se dă în fiert laptele cu zahăr vanilinat. Se bat gălbenuşurile în bain-marie cu zahăr pudră. Se înglobează treptat laptele şi se bate, dar nu se lasă să fiarbă. Se dizolvă înăuntru gelatina şi se amestecă până se răceşte. Când crema începe să se întărească, se bate frişca şi se înglobează.
Blatul se taie pe 2 nivele. Blatul inferior se înconjoară cu un inel pentru torturi; se aşază jumătate de cremă şi deasupra al doilea blat. Se aşază apoi restul de cremă. Se dă tortul la rece 2 ore. Se bate frişca şi se acoperă tortul. Se curăţă fructele de pădure şi se repartizează peste stratul de frişca, după fantezie.
Tort de fructe de pădure
Pofta buna!
A iesit bun? ca parca as vrea si eu unul 🙂