Tort de inghetata cu alune si compot de caise
PrinteazaTort de inghetata cu alune si compot de caise
Ingrediente:
- 600 g frişcă
- 3 plicuri praf de îngheţată de: căpşune, caise, vanilie
- 1 cutie compot de caise
- 1 cană cu compot de căpşune,
- 200 g alune crude (nesărate)
Mod de preparare:
Compoziţia 1:
Prăjeşti puţin alunele (să nu se ardă) şi le decojeşti. Le pui să fiarbă în puţin lapte îndulcit, după care le sfărâmi uşor cu sucitorul (nu prea mărunt). Amesteci praful de vanilie cu 200 g frişcă şi cu alunele şi pui compoziţia într-un castron înalt pe care-l bagi la congelator. Cât timp îngheaţă vei prepara:
Compoziţia 2:
Amesteci bine alte 200 g frişcă, praful de căpşune şi apoi compotul. Scoţi castronul din congelator, torni compoziţia 2 peste prima compoziţie şi dai din nou la congelator.
Compoziţia 3:
Amesteci praful de caise cu restul de frişcă şi adaugi compotul de caise. Torni peste celelalte două compoziţii şi dai din nou totul la congelator.
In loc de frişcă poţi bate praful de îngheţată cu lapte, după indicaţiile de pe plic. Scoţi tortul din congelator cu 10-15 minute înainte de servire. Il poţi îmbrăca în frişcă şi decora cu fructe proaspete.
Tort de inghetata cu alune si compot de caise
Pofta buna!