Tort de inghetata cu bezea
PrinteazaTort de inghetata cu bezea din: oua, zahar, suc de lamaie, sare, zmeura, ciocolata, lapte, gelatina, frisca, menta, fructe de padure.
Pentru blat:
- 3 albuşuri
- 175 g zahăr
- 1 linguriţă suc de lămâie
- sare
Pentru crema:
- 375 g zmeură
- 75 g ciocolată albă
- 5 gălbenuşuri
- 125 ml lapte
- 120 g zahăr
- 3 foi gelatină albă
- 400 ml frişcă
Pentru decor:
- spirale de ciocolată albă
- fructe de pădure
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Baţi spumă albuşurile cu sare, zahăr şi suc de lămâie. Tapetezi o formă de tort cu diametrul de 26 cm, cu o hârtie de copt şi torni bezeaua. Laşi la copt 3-4 ore, la 75 de grade Celsius.
Baţi la bain-marie gălbenuşurile, laptele şi zahărul. Dizolvi înăuntru gelatina înmuiată în prealabil în apă rece şi laşi să se răcească. Apoi amesteci totul cu frişca bătută.
Jumătate din cremă o amesteci cu ciocolata topită, iar cealaltă jumătate cu piureul de zmeură.
Repartizezi peste bezea compoziţia cu ciocolată albă, apoi pe cea cu zmeură, presari restul de fructe şi treci cu o furculiţă prin cele două creme, pentru a le combina.
Laşi la congelator circa 3 ore, scoţi din formă şi ornezi cu fructe de pădure, spirale de ciocolată albă şi frunzuliţe de mentă.
Tort de inghetata cu bezea
Pofta buna!