Tort de inghetata cu bezea

Printeaza

Tort de inghetata cu bezea din: oua, zahar, suc de lamaie, sare, zmeura, ciocolata, lapte, gelatina, frisca, menta, fructe de padure.

Ingrediente:Tort_de_inghetata_cu_bezea

Pentru blat:

  • 3 albuşuri
  • 175 g zahăr
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • sare

Pentru crema:

  • 375 g zmeură
  • 75 g ciocolată albă
  • 5 gălbenuşuri
  • 125 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • 3 foi gelatină albă
  • 400 ml frişcă

Pentru decor:

  • spirale de ciocolată albă
  • fructe de pădure
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Baţi spumă albuşurile cu sare, zahăr şi suc de lămâie. Tapetezi o formă de tort cu diametrul de 26 cm, cu o hârtie de copt şi torni bezeaua. Laşi la copt 3-4 ore, la 75 de grade Celsius.

Baţi la bain-marie gălbenuşurile, laptele şi zahărul. Dizolvi înăuntru gelatina înmuiată în prealabil în apă rece şi laşi să se răcească. Apoi amesteci totul cu frişca bătută.

Jumătate din cremă o amesteci cu ciocolata topită, iar cealaltă jumătate cu piureul de zmeură.

Repartizezi peste bezea compoziţia cu ciocolată albă, apoi pe cea cu zmeură, presari restul de fructe şi treci cu o furculiţă prin cele două creme, pentru a le combina.

Laşi la congelator circa 3 ore, scoţi din formă şi ornezi cu fructe de pădure, spirale de ciocolată albă şi frunzuliţe de mentă.

Tort de inghetata cu bezea

Tort_de_inghetata_cu_bezea

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.