Tort de inghetata cu capsuni

Printeaza

Tort de inghetata cu capsuni din: biscuiti, oua, smantana, vanilie, zahar, ulei, capsuni.

Ingrediente:

  • 200 g biscuiţi cu ciocolată
  • 500 ml smântână pentru gătit
  • 6 ouă
  • 1 păstaie de vanilie
  • 120 g zahăr
  • 200 g căpşuni
  • 2 linguri ulei de cocos

 

Mod de preparare:

Tort de inghetata cu capsuni: Se separă ouăle în două boluri. Se bat albuşurile cu jumătate din zahăr şi gălbenuşurile cu uleiul de cocos.

Se bate smântână cu zahăr până ajunge la consistenţa de frişcă, dar nu prea mult, pentru că s-ar putea tăia.

Se amestecă frişca cu gălbenuşurile, seminţele din păstaia de vanilie şi se încorporează uşor albuşurile bătute bezea.

Se opresc câţiva biscuiţi şi câteva căpşuni pentru decor, apoi se rup biscuiţii în bucăţi mici, se taie căpşunile şi se pun în compoziţie.

Se toarnă compoziţia într-o tavă de copt cu pereţii detaşabili, tapetată cu hârtie de copt.

Se ornează tortul cu jumătăţi de biscuiţi şi căpşuni întregi, apoi se dă la congelator pentru aproximativ 3 ore.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.