Tort de inghetata cu capsuni
PrinteazaTort de inghetata cu capsuni din: biscuiti, oua, smantana, vanilie, zahar, ulei, capsuni.
Ingrediente:
- 200 g biscuiţi cu ciocolată
- 500 ml smântână pentru gătit
- 6 ouă
- 1 păstaie de vanilie
- 120 g zahăr
- 200 g căpşuni
- 2 linguri ulei de cocos
Mod de preparare:
Tort de inghetata cu capsuni: Se separă ouăle în două boluri. Se bat albuşurile cu jumătate din zahăr şi gălbenuşurile cu uleiul de cocos.
Se bate smântână cu zahăr până ajunge la consistenţa de frişcă, dar nu prea mult, pentru că s-ar putea tăia.
Se amestecă frişca cu gălbenuşurile, seminţele din păstaia de vanilie şi se încorporează uşor albuşurile bătute bezea.
Se opresc câţiva biscuiţi şi câteva căpşuni pentru decor, apoi se rup biscuiţii în bucăţi mici, se taie căpşunile şi se pun în compoziţie.
Se toarnă compoziţia într-o tavă de copt cu pereţii detaşabili, tapetată cu hârtie de copt.
Se ornează tortul cu jumătăţi de biscuiţi şi căpşuni întregi, apoi se dă la congelator pentru aproximativ 3 ore.
Pofta buna!