Tort de inghetata cu ciocolata si capsuni

Printeaza

Tort de inghetata cu ciocolata si capsuni din: oua, zahar, lapte, frisca lichida, capsuni, lamaie, piscoturi.

Ingrediente:

  • 4 gălbenuşuri
  • 4 linguri zahăr
  • 200 ml lapte
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 250 g căpşuni
  • 200 g ciocolată
  • 1 lămâie
  • 400 g pişcoturi

 

Mod de preparare Tort de inghetata cu ciocolata si capsuni:

Se freacă la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul şi laptele, amestecând con:i-nuu, până se îngroaşă compoziţia. Se mixează frişca.

Căpşunile spălate şi curăţate se pasează bine. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi. Se rade fin coaja de lămâie, apoi se stoarce zeama fructului.

Se împarte crema cu frişcă în 3 părţi: în prima parte se adaugă ciocolata topită, în a doua piureul de căpşuni, iar în ultima zeama şi coaja de lămâie. Se amestecă bine toate cele trei creme, separat.

Se tapetează baza şi pereţii unei forme de tort cu pişcoturi. Se toarnă pe rând şi se nivelează cele 3 compoziţii. Se introduce forma în congelator pentru 3 ore.

După trecerea celor 3 ore, se scoate tortul şi se decorează cu ciocolată rasă sau cu frişcă, după preferinţa fiecăruia.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.