Tort de inghetata cu ciocolata si capsuni
PrinteazaTort de inghetata cu ciocolata si capsuni din: oua, zahar, lapte, frisca lichida, capsuni, lamaie, piscoturi.
Ingrediente:
- 4 gălbenuşuri
- 4 linguri zahăr
- 200 ml lapte
- 400 ml frişcă lichidă
- 250 g căpşuni
- 200 g ciocolată
- 1 lămâie
- 400 g pişcoturi
Mod de preparare Tort de inghetata cu ciocolata si capsuni:
Se freacă la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul şi laptele, amestecând con:i-nuu, până se îngroaşă compoziţia. Se mixează frişca.
Căpşunile spălate şi curăţate se pasează bine. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi. Se rade fin coaja de lămâie, apoi se stoarce zeama fructului.
Se împarte crema cu frişcă în 3 părţi: în prima parte se adaugă ciocolata topită, în a doua piureul de căpşuni, iar în ultima zeama şi coaja de lămâie. Se amestecă bine toate cele trei creme, separat.
Se tapetează baza şi pereţii unei forme de tort cu pişcoturi. Se toarnă pe rând şi se nivelează cele 3 compoziţii. Se introduce forma în congelator pentru 3 ore.
După trecerea celor 3 ore, se scoate tortul şi se decorează cu ciocolată rasă sau cu frişcă, după preferinţa fiecăruia.
Pofta buna!