Tort de inghetata cu ciocolata
PrinteazaTort de inghetata cu ciocolata din: îngheţată de ciocolată şi mentă, ciocolată neagră, smântână, zahăr pudră, ciocolată cu mentă.
Ingrediente:
- 1/2 -3/4 l îngheţată de ciocolată şi mentă, înmuiată uşor
- 8 fâşii de ciocolată neagră
- 150 ml smântână
- 1 lingură cu zahăr pudră
- câteva bucăţi de ciocolată cu mentă, tocate
- 1 formă de chec de 1 kg, tapetată cu folie, răcită
Mod de preparare:
Toarnă o cantitate mică de îngheţată la baza formei, apoi aşază 4 fâşii de ciocolată neagră, presându-le în îngheţată.
Toarnă deasupra îngheţată, presând bine pentru a nu rămâne goluri între fâşiile de ciocolată. Acoperă cu fâşiile de ciocolată rămase.
Ornează tortul cu îngheţata rămasă. Introdu îngheţata în congelator şi las-o până se întăreşte. Bate smântână cu zahărul.
Scoate forma din congelator, introdu-o puţin în apă fiartă pentru a putea scoate îngheţata. Aşază tortul pe un platou şi acoperă-l cu frişca.
Decorează cu bucăţele de ciocolată, după preferinţă.
Tort de inghetata cu ciocolata
Pofta buna!