Tort de inghetata cu crema de alune

Printeaza

Tort de inghetata cu crema de alune din: biscuiti, frisca, mascarpone, zahar, lapte, banane, crema de alune, vanilie.

Ingrediente:Tort de inghetata cu crema de alune

  • 160 g biscuiţi digestivi
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 500 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 cutie lapte condensat
  • 2 linguriţe pastă de vanilie
  • 150 g cremă de alune şi cacao
  • 2 banane
  • 30 g cremă de alune

 

Mod de preparare:

Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort cu pereţi detaşabili. Se aşază 160 g biscuiţi digestivi rupţi bucăţi. Se bat 400 ml frişcă lichidă.

Separat se amestecă 500 g mascarpone cu 50 g zahăr pudră, apoi se încorporează 1 cutie lapte condensat şi 2 linguriţe pastă de vanilie. Se înglobează frişca bătută.

Impărţim crema în mod egal în 3 boluri.

In primul bol înglobăm 150 g cremă de alune şi cacao; crema obţinută se toarnă în formă şi se dă la congelator 20-30 minute. In al doilea bol se înglobează 2 banane pasate şi 30 g cremă de alune; se toarnă peste stratul îngheţat şi se mai dă la congelator 30 minute.

Apoi se toarnă în formă crema de vanilie din al treilea bol şi se lasă forma în congelator minim 6 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.