Tort de inghetata cu vanilie si ciocolata

Printeaza

Tort de inghetata cu vanilie si ciocolata din: unt, zahar fin, extract de vanilie, oua, faina, sare, sorbet de zmuera, inghetata de vanilie, biscuiti cu ciocolata.

Ingrediente:Tort_de_inghetata_cu_vanilie_si_ciocolata

  • 250 g unt
  • 200 g zahar fin
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 5 oua
  • 350 g faina
  • 1 praf de sare
  • 500 g sorbet de zmeura
  • 250 g inghetata de vanilie
  • 200 g biscuiti cu ciocolata, zdrobiti

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 170 °C. Se bate untul moale cu zahăr cca 8 min. Se adau­gă apoi vanilia şi ouăle şi se bate în conti­nuare. Se reduce apoi viteza mixerului şi se înglobează făina şi sarea.

Se aşază alua­tul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt şi se coace cca 50 min. Se răs­toarnă pe un platou şi se lasă să se răcească.

Se taie blatul în 4, pe lung. Se tapetează o formă de chec sau cozonac cu folie transparentă şi se aşază prima felie de blat.

Se unge cu 1/2 din cantitatea de sor­bet de zmeură, apoi se aşază al doilea blat, care se unge cu jumătate din cantita­tea de îngheţată de vanilie.

Se presară firimituri de biscuiţi şi se repartizează restul de îngheţată de vanilie. Se aşază al treilea blat şi se acoperă cu restul de sorbet; deasupra se aşază al patrulea blat, se presează puţin şi se acoperă cu folie. Se dă la congelator cca 1 oră. Tortul se taie felii si se serveste.

Tort de inghetata cu vanilie si ciocolata

Tort_de_inghetata_cu_vanilie_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.