Tort de inghetata cu vanilie si ciocolata
PrinteazaTort de inghetata cu vanilie si ciocolata din: unt, zahar fin, extract de vanilie, oua, faina, sare, sorbet de zmuera, inghetata de vanilie, biscuiti cu ciocolata.
- 250 g unt
- 200 g zahar fin
- 1 lingurita extract de vanilie
- 5 oua
- 350 g faina
- 1 praf de sare
- 500 g sorbet de zmeura
- 250 g inghetata de vanilie
- 200 g biscuiti cu ciocolata, zdrobiti
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 170 °C. Se bate untul moale cu zahăr cca 8 min. Se adaugă apoi vanilia şi ouăle şi se bate în continuare. Se reduce apoi viteza mixerului şi se înglobează făina şi sarea.
Se aşază aluatul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt şi se coace cca 50 min. Se răstoarnă pe un platou şi se lasă să se răcească.
Se taie blatul în 4, pe lung. Se tapetează o formă de chec sau cozonac cu folie transparentă şi se aşază prima felie de blat.
Se unge cu 1/2 din cantitatea de sorbet de zmeură, apoi se aşază al doilea blat, care se unge cu jumătate din cantitatea de îngheţată de vanilie.
Se presară firimituri de biscuiţi şi se repartizează restul de îngheţată de vanilie. Se aşază al treilea blat şi se acoperă cu restul de sorbet; deasupra se aşază al patrulea blat, se presează puţin şi se acoperă cu folie. Se dă la congelator cca 1 oră. Tortul se taie felii si se serveste.
Tort de inghetata cu vanilie si ciocolata
Pofta buna!