Tort de kefir cu fructe de padure
PrinteazaTort de kefir cu fructe de padure din: oua, lamaie, zahar, vanilie, kefir, smantana, fructe de padure.
- 3 ouă
- 1 lămâie
- 100 g zahăr
- 1 lingură zahăr brun
- 1 linguriţă vanilie
- 200 ml kefir
- 200 ml smântână dulce pentru frişca
- 500 g fructe de pădure asortate (de exemplu mure şi afine)
Mod de preparare:
Se bat ouăle într-un bol metalic. Se stoarce lămâia. Se adaugă la ouă sucul de lămâie, zahărul şi vanilia şi se bat în bain-marie.
Nu trebuie să se încălzească prea mult şi în niciun caz nu trebuie să ajungă la fierbere, deoarece se taie compoziţia.
Se înglobează kefirul şi se aşază acum bolul intr-o baie de apă de la gheaţă. Se bate compoziţia în continuare, până ce ajunge la temperatura camerei. Se bate smântână frişcă şi se înglobează cu grijă.
Se spală fructele de pădure, se curăţă şi o treime din ele se pasează. Se tapetează cu folie transparentă o formă mică de tort (20 cm diametru).
Se aşază înăuntru un strat de compoziţie de îngheţată, deasupra se repartizează piureul de fructe şi câteva boabe de afine şi mure. Se continuă la fel până ce se epuizează ingredientele.
Deasupra trebuie să se afle un strat de fructe de pădure. Se acoperă forma cu folie transparentă şi se dă la congelator cel puţin 4 ore.
Inainte de servire, se scoate tortul din formă, se îndepărtează folia şi se aşază tortul pe un platou.
Tort de kefir cu fructe de padure
Pofta buna!