Tort de lamaie cu frisca
PrinteazaTort de lamaie cu frisca din: oua, zahar, unt, biscuiti, nuci, rahat, lamai, frisca, serbet de lamaie.
- 2 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 18 biscuiţi mari pisaţi (sau 100 g)
- 100 g nuci pisate
- 200 g rahat
- 2 lămâi potrivite (zeama şi coaja)
- 200 g frişcă
Pentru glazura:
- 500 g şerbet de lămâie
Mod de preparare:
Freci spumă zahărul cu gălbenuşurile şi untul. Adaugi biscuiţii, nucile, coaja şi zeama de lămâie (atenţie, să nu fie prea acru tortul!), rahatul tăiat cubuleţe şi frişca.
Amesteci uşor, apoi torni totul într-o formă tapetată cu hârtie unsă cu unt şi dai la congelator 2-3 ore, după care scoţi din formă şi îndepărtezi hârtia.
Incălzeşti şerbetul de lămâie şi îl torni peste tort, apoi îl netezeşti foarte repede cu un cuţit fierbinte, ca să se întindă uniform şi să nu rămână urme.
Tort de lamaie cu frisca
Pofta buna!