Tort de lamaie cu frisca

Printeaza

Tort de lamaie cu frisca din: oua, zahar, unt, biscuiti, nuci, rahat, lamai, frisca, serbet de lamaie.

Ingrediente:Tort_de_lamaie_cu_frisca

  • 2 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 18 biscuiţi mari pisaţi (sau 100 g)
  • 100 g nuci pisate
  • 200 g rahat
  • 2 lămâi potrivite (zeama şi coaja)
  • 200 g frişcă

Pentru glazura:

  • 500 g şerbet de lămâie

 

Mod de preparare:

Freci spumă zahărul cu gălbenuşurile şi untul. Adaugi biscuiţii, nucile, coaja şi zeama de lămâie (atenţie, să nu fie prea acru tortul!), rahatul tăiat cubuleţe şi frişca.

Amesteci uşor, apoi torni totul într-o formă tapetată cu hârtie unsă cu unt şi dai la congelator 2-3 ore, după care scoţi din formă şi îndepărtezi hârtia.

Incălzeşti şerbetul de lămâie şi îl torni peste tort, apoi îl netezeşti foarte repede cu un cuţit fierbinte, ca să se întindă uniform şi să nu rămână urme.

Tort de lamaie cu frisca

Tort_de_lamaie_cu_frisca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.