Tort de mango
PrinteazaTort de mango din: oua, zahar pudra, faina, sare, vanilie, fructul pasiunii, zahar pudra, frisca, gelatina, mango, miere, colorant alimentar.
- 2 ouă
- 40 g zahăr pudră
- 40 g făină
- un praf sare
- o linguriţă esenţă de vanilie
Pentru spumă:
- 5 bucăţi fructul pasiunii
- 125 g zahăr pudră
- 250 g frişcă lichidă
- 3 foi mici de gelatină
Pentru jeleul exterior:
- 1 1/2 fruct mango
- 2 foi mici gelatină
- 2 linguri miere
Pentru servit:
- 250 ml frişcă lichidă
- colorant alimentar
Mod de preparare:
Pentru blat, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, se adaugă făina amestecând continuu. Se pune şi esenţa. Albuşurile se bat cu un praf de sare, se adaugă peste crema de gălbenuşuri şi se toarnă într-o tavă de tort unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor să se coacă.
Se scoate din tavă şi se lasă la răcit.
Pentru stratul de spumă, se mixează fructele şi se strecoară printr-un tifon presând foarte bine. Gelatina se pune la înmuiat 5 minute în apă rece. Sucul fructelor care trebuie să fie în jur de 100 ml se pune pe foc mic cu zahărul.
Când s-a încălzit, se amestecă uşor cu gelatina scursă de apa rece, şi se lasă aşa să se răcească. Frişca foarte rece se bate şi se amestecă bine cu compoziţia de gelatină.
Blatul se aşază pe platoul de servit sau din nou în forma de copt, se toarnă amestecul de spumă şi se lasă o oră la frigider.
Pentru stratul exterior, mango curăţat de coajă se taie cuburi care se mixează. Se filtrează apoi piureul obţinut şi se adaugă mierea. Gelatina se înmoaie în apă caldă pentru 5 minute. Piureul de mango se încălzeşte uşor şi se amestecă bine cu gelatina scursă.
Se lasă la răcit şi apoi se întinde pe tortul de la frigider. Se lasă la frigider pentru 4 ore. Inainte de servire se decorează cu frişcă rece bine bătută şi apoi colorată, după prefreinţe, pusă într-un poş.
Pofta buna!