Tort de mere cu branza
PrinteazaTort de mere cu branza din: oua, unt, nuca, faina, zahar, praf de copt, portocala, scortisoara, mere, zahar, scortisoara, branza de vaci, zahar pudra, frisca, zahar vanilat, ciocolata.
- 4 ouă
- 150 g unt
- 150 g miez de nucă
- 200 g făină
- 130 g zahăr
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă coajă rasă de portocală
- 1/2 linguriţă scorţişoară
Umplutură:
- 2 kg mere
- 75 g zahăr
- 1 lingură scorţişoară
Cremă:
- 250 g brânză de vaci
- 70 g zahăr pudră
- 200 ml frişcă
- 1 linguriţă zahăr vanilat
Ornat:
- 300 ml frişcă
- 200 g ciocolată
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se prăjesc puţin nucile şi se pisează. Se amestecă făina cu praf de copt şi sare. Se mixează ouăle cu zahăr; se adaugă untul topit şi răcit, coaja de portocală, scorţişoara măcinată şi jumătate din amestecul de făină.
Se adaugă nucile, apoi restul de făină. Se coace 35 min. într-o formă tapetată cu hârtie de copt.
Se călesc merele cubuleţe cu scorţişoară şi zahăr. Se lasă să se răcească.
Se mixează brânza de vaci cu zahăr pudră; se înglobează frişca bătută cu o linguriţă de zahăr vanilat. Se taie hiatul în 3 foi şi se însiropează cu sirop de apă şi zahăr. Se asamblează tortul: blat, jumătate din mere cu tot cu sucul lor, jumătate din brânză, al doilea blat, restul de mere cu suc, brânză şi blat.
Se glazurează cu ciocolată topită în 200 ml frişcă şi se ornează cu restul de frişcă, bătută. Se dă la frigider câteva ore înainte de servire.
Pofta buna!