Tort de mere cu goji
PrinteazaTort de mere cu goji din: mere, zahar, oua, unt, lapte, goji, faina, frisca, portocale.
- 10 mere
- două căni de zahăr
- 8 ouă
- unt
- o jumătate de litru de lapte
- goji
- făină
- frişcă
- portocale
Mod de preparare:
Se topeşte zahărul într-o oală mare. Merele se curăţă şi li se scoate cotorul. In locul acestuia se pune o bucăţică de unt şi câteva fructe goji. Se pun merele în oala în care s-a topit zahărul.
Se dă la cuptor pentru 20 de minute. Intre timp, se bat 4 albuşuri spumă cu puţină sare, cu 6 linguri zahăr, 4 gălbenuşuri şi o jumătate de litru de lapte.
Compoziţia astfel obţinută se pune peste mere. Se dă la cuptor pentru 15 minute. Se face o cremă de zahăr ars din 4 albuşuri spumă cu 4 linguri de zahăr, amestecate cu 4 gălbenuşuri şi 4 linguri de făină. Se pune peste crema din cuptor şi se mai coace 15 minute.
Se lasă să se răcească, apoi se întoarce oala invers şi se scoate. Se ornează cu frişcă şi felii de portocale.
Pofta buna!