Tort de mere cu miez de nuca
PrinteazaTort de mere cu miez de nuca din: mere, oua, faina, zahar, unt, miez de nuca, crema de ciocolata, frisca, portocale, banane si piersici.
- 8-10 mere, curatate
- 7 oua
- 5 linguri de faina
- 10 linguri de zahar
- 100 g unt
- 50 g miez de nuca
- 250 g crema de ciocolata
- 500 ml frisca
- 2 portocale
- 2 banane
- 3 pierisici din compot
Mod de preparare:
Taie merele jumătăţi, scoate seminţele şi pune-le într-o tavă de copt unsă cu unt. In scobitura din măr, pune câte un cubuleţ de unt şi un miez de nucă. Pudrează merele cu trei linguri de zahăr. Dă-le la cuptor 20 min, la foc potrivit.
Pentru compoziţie, bate gălbenuşurile cu restul de zahăr şi adaugă, treptat, trei linguri de apă caldă şi şapte linguri de făină. Bate albuşurile spumă şi adaugâ-le, amestecând de jos în sus. După ce s-au înmuiat merele, scoate-le din cuptor, lasă-le să se răcorească, iar peste ele adaugă compoziţia. Dă din nou prăjitura la cuptor, timp de o oră, la foc mic iniţial, apoi la foc mai iute.
Scoate tava, lasă să se , răcească, scoate prăjitura, taie blatul în două straturi, apoi întoarce prăjitura, astfel încât merele să fie în interior. Insiropează blaturile cu zeama din compot. Pune peste mere un strat subţire de ciocolată şi un strat de frişcă. Alternează straturile cu felii de banane şi portocale. Ultimul strat este cel de frişcă. Ornează cu felii de piersică din compot.
Tort de mere cu miez de nuca
Pofta buna!
Nu-mi place tortul cu mere