Tort de mere cu miez de nuca

Printeaza

Tort de mere cu miez de nuca din: mere, oua, faina, zahar, unt, miez de nuca, crema de ciocolata, frisca, portocale, banane si piersici.

Ingrediente:Tort_de_mere_cu_miez_de_nuca

  • 8-10 mere, curatate
  • 7 oua
  • 5 linguri de faina
  • 10 linguri de zahar
  • 100 g unt
  • 50 g miez de nuca
  • 250 g crema de ciocolata
  • 500 ml frisca
  • 2 portocale
  • 2 banane
  • 3 pierisici din compot

 

Mod de preparare:

Taie merele jumătăţi, scoate seminţele şi pune-le într-o tavă de copt unsă cu unt. In sco­bitura din măr, pune câte un cubuleţ de unt şi un miez de nucă. Pudrează merele cu trei lin­guri de zahăr. Dă-le la cuptor 20 min, la foc potrivit.

Pentru compoziţie, bate gălbenuşurile cu restul de zahăr şi adaugă, treptat, trei lin­guri de apă caldă şi şapte linguri de făină. Bate albuşurile spumă şi adaugâ-le, amestecând de jos în sus. După ce s-au înmuiat merele, scoate-le din cuptor, lasă-le să se răcorească, iar peste ele adaugă compoziţia. Dă din nou pră­jitura la cuptor, timp de o oră, la foc mic iniţi­al, apoi la foc mai iute.

Scoate tava, lasă să se , răcească, scoate prăjitura, taie blatul în două straturi, apoi întoarce prăjitura, astfel încât merele să fie în interior. Insiropează blaturile cu zeama din compot. Pune peste mere un strat subţire de ciocolată şi un strat de frişcă. Alternează straturile cu felii de banane şi por­tocale. Ultimul strat este cel de frişcă. Ornează cu felii de piersică din compot.

Tort de mere cu miez de nuca

Tort_de_mere_cu_miez_de_nuca

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu-mi place tortul cu mere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.