Tort de mere si morcovi
PrinteazaTort de mere si morcovi din: mere, morcovi, nuci, cacao, fulgi de cocos, stafide, mere, curmale.
- 2 mere rase
- 2 morcovi raşi
- 125 g nuci măcinate
- 80 g fulgi de cocos
- 2 linguri cacao
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 150 g stafide
- 60 g mere deshidratate înmuiate 15 minute
- 60 g curmale fără sâmburi înmuiate 15 minute
- 1 portocală
Mod de preparare:
Se pun merele şi morcovii într-un castron împreună cu nucile, cocosul, praful de cacao, scorţişoară, sare şi stafide.
Se pasează merele şi curmalele rehidratate împreună cu portocalele, până se obţine o pastă. Apoi pasta se adaugă peste amestecul de nuci şi se înglobează.
Apoi se pasează încă o dată în reprize scurte, pentru a se obţine un aluat umed. Nu se amestecă însă foarte mult, pentru a nu se încălzi prea tare.
Se presează compoziţia într-o formă de prăjitură rotundă (diametru 20 cm) unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Se dă la frigider timp de 2-3 ore înainte de a fi tăiată.
Pofta buna!