Tort de mere si morcovi

Printeaza

Tort de mere si morcovi din: mere, morcovi, nuci, cacao, fulgi de cocos, stafide, mere, curmale.

Ingrediente:Tort de post

  • 2 mere rase
  • 2 morcovi raşi
  • 125 g nuci măcinate
  • 80 g fulgi de cocos
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 150 g stafide
  • 60 g mere deshidratate înmuiate 15 minute
  • 60 g curmale fără sâmburi înmuiate 15 minute
  • 1 portocală

 

Mod de preparare:

Se pun merele şi morcovii într-un castron împreună cu nucile, cocosul, praful de cacao, scorţişoară, sare şi stafide.

Se pasează merele şi curmalele rehidratate împreună cu portocalele, până se obţine o pastă. Apoi pasta se adaugă peste amestecul de nuci şi se înglobează.

Apoi se pasează încă o dată în reprize scurte, pentru a se obţine un aluat umed. Nu se amestecă însă foarte mult, pentru a nu se încălzi prea tare.

Se presează compoziţia într-o formă de prăjitură rotundă (diametru 20 cm) unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Se dă la frigider timp de 2-3 ore înainte de a fi tăiată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.