Tort caramel cu migdale din: unt, oua, zahar, miere, frisca, ciocolata, faina, praf de copt, migdale, cacao. Ingrediente: Pentru blat: 100 g unt 5 ouă 165 g zahăr 100 g miere 180 ml frişca lichidă 65 g ciocolată neagră 165 g făină 10 g praf de copt 100 g migdale măcinate 25 g cacao Pentru umplutură: […]
Tort de migdale cu cremă de şampanie
PrinteazaTort de migdale cu cremă de şampanie din: migdale, oua, zahar pudra, faina, praf de copt, gem de capsuni, frisca, gelatina granulata, ciocolata, colorant alimentar, frisca.
blat:
- 100 g migdale
- 6 oua
- 150 g zahar pudra
- 8 linguri apa fierbinte
- 150 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- gem de capsuni
crema:
- 200 g capsuni
- 5 linguri zahar pudra
- 200 g frisca
- 1 plic gelatina granulata
- 100 ml sampanie
- ornat:
- 200 g ciocolata alba
- cateva picaturi de colorant alimentar rosu
- 100 g frisca
Mod de preparare:
Se aşază migdalele într-o cratiţă şi se opăresc cu apă fierbinte; se lasă să fiarbă cca 2 min. Se trec prin jet de apă rece, se scurg şi se decojesc. Apoi se lasă să se răcească şi se rad. Se separă ouăle. Se bate gălbenuşul cu zahăr pudră şi se înglobează câte o lingură de apă fierbinte.
Se încorporează făina amestecată cu praf de copt, urmată de migdale şi albuşul bătut. Se aşază compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată cu făină; se coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180 °C, până devine rumen-auriu. Se lasă să se răcească, apoi se taie pe 2 niveluri. Blatul inferior se unge cu gem şi se aşază înapoi în formă.
Se pasează căpşunile şi se adaugă zahăr. Se bate frişca. Se înmoaie gelatina în apă rece cca 10 min. şi se dizol vă apoi la bain-marie. Se adaugă la frişcă şi se omogenizează, urmată de şampanie şi căpşuni. Se aşază crema pe blatul inferior şi se acoperă cu bla¬tul superior. Se lasă tortul peste noap te la frigider, să se întărească.
Se topeşte ciocolata la bain-marie şi se adaugă puţin colorant, astfel încât să se coloreze în roz. Se aşază apoi într-un castron tapetat cu folie transparentă, se lasă să se întărească şi se desprind apoi fâşii, cu cuţitul.
Se scoate tortul din formă şi se acoperă cu frişcă. Se decorează cu fâşii de ciocolată roz.
Tort de migdale cu cremă de şampanie
Pofta buna!
Poate iti place si:
Tort cu migdale caramelizate
Tort cu migdale caramelizate din: zahar, unt, oua, faina, cacao, migdale, mascarpone, frisca, ciocolata, vanilie, fulgi de migdale. Ingrediente: Pentru blat: 140 g zahăr + o lingură 10 g unt 4 ouă 40 g amidon 40 g făină 30 g cacao Pentru umplutură: 140 g migdale prăjite 135 g zahăr tos 75 ml apă 500 g […]
Tort cu fulgi de migdale, prune si martipan
Tort cu fulgi de migdale, prune si martipan din: faina, unt, portocala, oua, lapte, prune, martipan, jeleu de coacaze, fulgi de migdale, zahar pudra.
Tort cu migdale si lemon curd
Tort cu migdale si lemon curd din: pudra de migdale, biscuiti amaretti, zahar, zahar vanilinat, oua, scortisoara, unt, esenta de migdale, lamaie, fulgi de ciocolata, martipan, colorant rosu. Ingrediente: Pentru blat: 150 g pudră de migdale 60 g biscuiţi amaretti 140 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 7 ouă 1 linguriţă scorţişoară 140 g unt […]