Tort de morcov si martipan
PrinteazaTort de morcov si martipan din: morcovi, oua, zahar, praf de copt, faina, nuci, scortisoara, sare, ulei, lamaie, esenta de portocale, unt, branza de vaci, zahar pudra, masa de martipan, colorant alimentar.
- 250 g morcovi
- 3 oua
- 150 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 200 g faina
- 40 g nuci tocate
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita de sare
- 120 ml ulei
- 1 lamaie
- esenta de portocale
Ingrediente crema si ornat:
- 125 g unt
- 200 g branza de vaci
- 80 g zahar pudra
- 400 g masa de martipan
- colorant alimentar portocaliu si verde
Mod de preparare:
Se rade morcovul si se stropeste cu sucul de la jumatate de lamaie. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 30 x 25 cm. Se incinge cuptorul la 170 °C. Se bat ouale cu zahar si se inglobeaza uleiul, esenta de portocale, faina amestecata cu praf de copt, sare, scortisoara, nuci si morcovi.
Se asaza aluatul in tava si se niveleaza. Se coace la cuptor cca 30 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se taie blatul pe lung si se suprapun partile, apoi, cu cutitul, se fasoneaza in forma de morcov. Se bate untul cu zahar pudra, se inglobeaza branza de vaci amestecata cu sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie.
Se coloreaza o mica parte din martipan in verde, restul in portocaliu, adaugand cu grija cate o picatura de colorant. Blatul de jos se unge cu o parte de crema, se acopera cu blatul de sus si se unge tortul cu crema. Se da la frigider minimum 30 minute.
Se intinde o foaie de martipan portocaliu si se aplica pe tort. Se modelează striurile morcovului cu un betisor. Se modeleaza si se asaza frunza din martipan verde. Se da la frigider, ca sa se intareasca bine.
Tort de morcov si martipan
Pofta buna!