Tort de morcovi, ciocolată şi nucă de cocos
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de morcovi, ciocolata si nuca de cocos din: faina, faina de cocos, zahar, morcovi, ciocolata umpluta cu crema de cocos, ulei de floarea soarelui, lapte, oua, zahar vanilat, zahar pudra si fulgi de cocos.
- 200 g faină albă
- 100 g făină de cocos
- 150 g zahăr
- 150 g morcovi
- 100 g ciocolată umplută cu cremă de cocos
- 50 ml ulei de floarea-soarelui
- 50 ml lapte
- 3 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 1/2 plic drojdie
pentru decor:
- zahăr pudră
- fulgi de cocos
Mod de preparare:
Pune într-un castron ouăle, cele două tipuri de faină, zahărul, drojdia, uleiul, laptele, zahărul vanilat şi morcovii daţi pe râzătoare mică. Amestecă bine toate ingredientele şi pune compoziţia într-o formă mică de tort unsă şi tapetată.
Taie ciocolata cuburi mici, pune-o peste compoziţia din tavă şi apasă cu o lingură de lemn, în aşa fel încât să se scufunde puţin.
Coace 30 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Serveşte tortul presărat cu zahăr pudră şi fulgi de cocos.
Tort de morcovi, ciocolată şi nucă de cocos
Pofta buna!