Tort de morcovi cu ciocolata si frisca

Printeaza

Tort de morcovi cu ciocolata si frisca din: morcovi, zahar, galbenusuri, migdale, nuci, coaja de lamaie, suc de lamaie, faina, albus, frisca, ciocolata alba, lapte concentrat.

Ingrediente:Tort_de_morcovi_cu_ciocolata_si_frisca

pentru blat:

  • 300 g morcovi rasi
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 150 g migdale macinate
  • 150 g nuci macinate
  • coaja si sucul unei lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 80 g faina
  • un albus

pentru umplutura:

  • 200 ml frisca lichida

pentru glazura:

  • 400 ml ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • o lingura lapte concentrat

 

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul si gălbenuşurile pentru a obţine o cremă albă. Se adaugă morcovii, migdalele, nucile, coaja rasă şi sucul strecurat de lămâie, făina şi praful de copt. Se amestecă şi apoi se adaugă albuşul uşor bătut. Se toarnă aluatul într-o formă unsă şi tapetată si se coace 75 de minute. Se lasă apoi la răcit.

Se pregăteşte glazura pentru care se topeşte ciocolata la bain-marie, se trage de pe fcţ şi se adaugă imediat un sfert din cantitatea de frişcă lichidă. Restul de frişcă lichidă se bate bine spumă până ce îşi dublează volumul, se amestecă cu laptele şi ciocolata topită. Se mixează bine.

In tava de servit se pune jumătatea inferioară a blatului tăiat în două, se umple cu frişcă bătută şi deasupra se pune glazura. Se lasă la frigider pentru 4 ore.

Tort de morcovi cu ciocolata si frisca

Tort_de_morcovi_cu_ciocolata_si_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.