Tort de morcovi (varianta)
PrinteazaTort de morcovi din: morcovi, ulei, zahar, faina, esenta de vanilie, nucsoara, oua, praf de copt, scortisoara, nuci, ciocolata neagra, frisca.
- 3-4 morcovi raşi
- 180 ml ulei
- 250 g zahăr
- 250 g făină
- esenţă de vanilie
- o linguriţă nucşoară
- 4 ouă
- un plic praf de copt
- 2 linguriţe scorţişoară
- 120 g nuci mărunţite
Pentru servit:
- 100 g ciocolată neagră
- 50 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Ouăle şi zahărul se mixează, se adaugă esenţa de vanilie, nucşoara, scorţişoara şi uleiul.
Se amestecă făina cu praful de copt şi se adaugă mixând. Se pun morcovii raşi şi nucile mărunţite.
Se unge cu ulei şi se tapetează cu făină o formă de copt, se toarnă aluatul şi se coace 30-40 minute. Se lasă apoi la răcit.
Pentru glazură, ciocolata ruptă bucăţi se topeşte la foc mic şi se amestecă în frişca fierbinte.
Se aşază tortul pe un grătar şi se acoperă cu glazură. Se lasă două ore la rece.
Pofta buna!